Taitoni.fi palvelu

Taitoni.fi on verkkopalvelu, jossa voit suunnitella, dokumentoida ja arvioida omaa ammatillista kehittymistäsi. Taitoni-palveluun voit kirjata myös työssä tapahtuvan oppimisen. Lääkäri vastaa itse tietojensa ja taitojensa kehittämisestä. Työnantaja voi vaihtua, mutta osaamisesi pysyy juuri sinun pääomanasi koko lääkärin uran ajan. Siksi jatkuvaan ammatilliseen kehittymiseen sekä oman osaamisen arviointiin ja oppimisen dokumentointiin kannattaa panostaa. Taitoni.fi-palvelu auttaa sinua siinä.

Helpoin tapa tallentaa koulutustilaisuuksia on poimia niitä Koulutuskalenterista. Kalenteriin pääsee Taitoni.fi-palvelun sisältä. Jos koulutus löytyy Koulutuskalenterista, voit tuoda sen itsellesi talteen. Tämä vähentää naputtelun tarvetta.

Lääkärin työ on päivittäistä itsensä haastamista ja uuden oppimista. Kirjaa Taitoni.fi -palveluusi myös työssäoppimista, toimimista kehitysryhmissä ja itsenäistä opiskelua. Näin teet näkyväksi omaa kehittymistäsi. Kun tiedät, mitä olet oppinut, voit paremmin suunnata kouluttautumistasi haluamiasi tavoitteita kohti. Katso tästä ohjevideo oppimistilanteiden tallentamisesta.

Taitoni.fi taipuu moneen

Taitoni.fi-palvelu on henkilökohtainen, jonne lääkäri pääsee vain omilla tunnuksillaan. Palvelua voi käyttää luovasti ja omaan tilanteeseen sopivasti.

Joku kirjaa vain käymänsä koulutukset. Esimiehenä työskentelevä voi reflektoida ryhmän ohjaamista ja arviointia. Kouluttajalääkäri voi kirjata myös sen, kun kouluttaa tai mentoroi ja antaa palautetta – siinä oppii itsekin paljon.

Taitoni-palvelun koosteita ja raportteja voi käyttää esimerkiksi kehityskeskustelussa tai seuraavan vuoden koulutussuunnitelmasta keskusteltaessa. Taitoni.fi:n kautta saa tehtyä ansioluettelon ja osoitettua pätevöitymisensä. Palvelu linkittyy Lääkäriliiton jäsenrekisteriin, jossa ovat viralliset tutkinnot ja erityispätevyydet.

Erilaisia tapoja käyttää Taitoni.fi:tä

Kirjatessa oppimistilannetta, kuten koulutustilaisuutta tai ohjaajatapaamista valitaan sitten yksi tai useampi tavoite, johon oppimistilanne liittyy. Suoritukset tulostuvat valmiiksi lokikirjan järjestykseen. Oppimistilanteisiin voi lisätä tavoitteita, milloin tahansa ja voit lisätä uudet tavoitteesi vanhoihinkin tilaisuuksiin tai oppimistilanteisiin myöhemmin. Jos et ole ollut systemaattinen alusta lähtien, sen voi helposti korjata myöhemminkin. Voit tuoda Koulutuskalenterista tietoja vuodesta 2012 lähtien.

Kaikki tieto on tuotavissa vain sinun käyttöösi word-muodossa, jota voit muokata tai liittää sitten viralliseen lokikirjaan. Ansioluettelon voi tulostaa suoraan PDF-muodossa ja liittää hakemukseen. Erikoistumistavoitteiden lisäksi voit asettaa mitä tahansa muita tavoitteita, poistaa entisiä ja luoda uusia. Erikoistuminen kestää vuosia ja sen aikana kouluttaudutaan työssä ja työn ulkopuolella, joten yhteen paikkaan kerääminen helpottaa lopullista paperisotaa. Hakiessasi työpaikkaa tai erityispätevyyttä voit tulostaa Taitoni.fi:stä siistin ansioluettelon hakemuksen liitteeksi.

Taitoni.fi:n käyttäjäkokemuksia ja ideoita käyttöön voi katsella YouTube-kanavalla. Mukana on kokeneita lääkäreitä, erikoistuva ja lääketieteen opiskelija kertomassa, miten he käyttävät Taitoni.fi:tä. Katso tästä.

Taitoni.fi maksuton opiskelijoille

Kaikille lääkäreille tarkoitetun Taitoni.fi-palvelua voi kokeilla maksutta 3 kuukautta. Se on maksuton lääketieteen opiskelijoille ja yhden (1) vuoden valmistumisen jälkeen. Vuosimaksu on 40 euroa ja maksetaan verkkomaksuna. Voit maksaa luottokortilla tai pankkitunnuksin. Taitoni.fi ilmoittaa sinulle kirjautumisen yhteydessä, kun vuosi on kulunut siitä päivästä, jolloin aloitit maksullisen käytön. Kirjautumisen yhteydessä sinulle avautuu Pay Trail nappi, josta pääset maksamaan. Maksun jälkeen palaat kirjautumissivulle ja käyttö jatkuu vuoden eteenpäin.

Tulosta kuitti verotusta varten maksun yhteydessä. Taitoni.fi maksun voit vähentää ammatinhankkimiskuluissa.