Lisätietoa hyvän koulutuksen suunnitteluun

Lääketieteen koulutuksen yhdistys (LKY) järjestää vuosittain koulutuksen lääketieteen koulutuksesta kiinnostuneille. Mukana on perusopetuksen sekä jatko-ja täydennyskoulutuksen aiheita. 

AMEE-konferenssi

Kansainvälisen lääketieteen koulutuksen järjestön AMEE:n (The Association for Medical Education in Europe) vuosittainen konferenssi on vakiinnuttanut asemansa lääketieteen ja terveydenhoidon koulutuksen parissa toimivien opettajien, kouluttajien, tutkijoiden, hallinnon ihmisten ja opiskelijoiden keskuudessa. Konferenssissa verkostoidutaan, päivitetään osaamista ja keskustellaan koulutuksesta eri näkökulmista.

AMEE julkaisee lääketieteen ja ammatillisen kehittymisen oppaita sekä Medical Teacher -lehteä. Henkilöjäsenillä on lukuoikeus lehteen. Oppaat ovat maksullisia.

Ottawa-konferenssi

Ottawa Conference sai alkunsa kahden koulutuksesta innostuneen lääkärin, kanadalaisen Ian Hartin ja brittiläisen Ronald Hardenin tapaamisesta 1985. Kolme ensimmäistä konferenssia järjestettiin Ottawassa. Kokous painottuu enemmän jatko- ja täydennyskoulutukseen. Viime aikoina konferenssi on keskittynyt kompetensseihin ja arviointiin. Ottawa-konferenssi tekee yhteistyössä AMEE:n kanssa. 

IAMSE-kongressi

IAMSE (International Association of Medical Science Educators) on lääketieteen opettajien järjestö, jonka tavoitteena on edistää osaamista ja innovatiivisuutta lääketieteen opetuksessa, opetustekniikassa. IAMSE kehittää opiskelijoiden arviointia. Kokous järjestetään joka toinen vuosi yhteistyössä Ottawa-konferenssin kanssa. IAMSE julkaisee maksullisia lääketieteen koulutuksen oppaita.

 

Jos olet kiinnostunut kiinnostut koulutuksen kehittämisestä, seuraa näitä lehtiä

Academic Medicine 

BMC Medical Education 

Medical Education 

Medical Teacher. An International Journal of Education in the Health Sciences

Muita

CanMEDS 2015. The Royal College of Physicians and Surgeons of Canada

The GP’s guide to personal development plans. Amar Rughani 2001. Radcliffe Medical Press Ltd, 2nd edition.